dimecres, 3 de març del 2010

Aprofitament d'energia solar

Avui dimecres parlarem sobre una manera d'aprofitar l'energia solar per cuinar, ja sabeu que a mi hi ha uns quants temes que m'interessen força, i dos d'aquests són l'energia solar per un costat i el menjar per un altre...Doncs avui ho unirem tot en un. Per això avui parlarem dels forns solars.
L'energia solar no s'usa només per produir electricitat o energia tèrmica, també es pot aprofitar per fer les funcions d'un electrodomèstic. El forn solar encara que costi de creure és eficient i pot fer-se servir força temps igual que altres electrodomèstics, però amb alguna diferència: no contaminen en el seu ús i ens estalviem diners i energia. Per això hi ha organitzacions humanitàries que n'estan provement el seu ús, ja que no es necessita res més que Sol. Amb l'ús dels forns estalviem energia i a més evitem l'ús de combustibles. Els forns disposen d'un dispositiu per una major captació solar que colocarem en una posició o una altra segons la posició del Sol i el moment del dia.
Els forns solars es poden dividir en dues famílies:
  1. De concentració: que tenen algun mecanisme, que s'utilitza per concentrar la llum en un punt i escalfar una àrea del forn on es cuinarà el menjar, permeten fregir o fer bullir aigua.
  2. De capsa: on el forn és una capsa aïllada, dissenyada per capturar l'energia solar i mantenir calent el seu interior. La part superior és transparent per deixar passar la llum i hi ha plafons reflectors que ajuden a captar més la calor. L'interior de la capsa i el recipient en que es cuina han de ser negres per absorbir més la calor.

Avantatges de l'ús dels forns solars:

  • Són ecològics i no contaminen en el procès de cuinar.
  • Fomenta l'ús de les energies renovables.
  • Econòmic en quan a diners utilitzats en la cocció dels aliments.
  • És una bona solució en llocs on el clima en permet el seu ús quotidià.
  • És un benefici en aquells països on els recursos energètics per cuinar són escassos o valen massa diners.

Desavantatges:

  • Es necessita més temps per cuinar.
  • Es depèn del temps.

Per acabar a continuació us adjunto un link on explica com construir un forn solar, ens animarem a fer-ne un?

www.sitiosolar.com/Imagenes/Imagenes%20Horno%20Solar/cartel%20de%20horno%20Solar2.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada