dissabte, 27 de març del 2010

Races de gossos V



Avui dissabte tornarem a parlar d'una raça de gossos, i ho farem per parlar sobre una raça de gossos que en els últims anys es podria dir que s'ha ficat de moda, parlarem sobre els Boxers.
Origen i història de la raça:
Aquesta raça de gossos és d'origen alemany i prové de creuar un bullenbeiser i un bulldog. Antigament es feia servir per la caça ja que era molt útil per aquest fi degut al morro que té.
Característiques físiques:
Els mascles fan entre 49 i 50 cm i pesen entre 25 i 35 kg, les femelles fan entre 45 i 51 cm i pesen uns 28 kg. Tenen un cap fort, un morro amb una màscara negra, ulls castanys, un nas ample i negre, un coll fort, rodó i musculós i un pit ample. Si no els hi tallen quan són petits, tenen unes orelles caigudes i planes a cada costat del cap. Té un pelatge curt, brillant i suau. És un gos molt musculat i fort.
Característiques psicològiques:
Són molt apropiats com a gossos de companyia, família i pel tracte amb els nens, a més són bons gossos de treballs i per esport. També estan recomants per especialistes per ajudar a persones amb deficiències psicològiques. El seu ensenyament es millor si es fa quan és petit, ja que els Boxers solen tenir una personalitat forta, fent que quan siguin grans costi molt més ensenyar-los.
Els hi agrada molt jugar, i no els hi agrada estar tancats, prefereixen estar a l'aire lliure, per això s'han passejar sobint i fer exercici amb ells. És un gos molt noble i molt fidel, molt carinyós amb els seus i valent.
Possibles problemes de salut:
Els Boxers són susceptibles als tumors. Entre els possibles problemes també hi ha la displasia, també poden tenir epilèpsia, alguns són delicats de pell i poden tenir algun tipus d'enfermetat cutània on la dermatits alèrgica és comú.

I fins aquí la raça de gossos d'avui, que vagi molt bé i els qui comencin avui les vacances que els hi vagi molt bé també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada