dissabte, 6 de març del 2010

Races de gossos IV



Avui parlarem sobre una raça de gossos gegant, el Gran Danés o Dogo alemany. Aquests gossos destaquen per la seva altura i com a curiositat de que l'Scooby Doo.
Origen i història:
Aquesta espècie és originària d'Alemanya o de Dinamarca i procedeix d'altres races de gossos com Bullenbeisser i altres gossos de gran talla, tot i això hi ha monedes gregues en que surt el cap d'un gos similar a aquests en el seu origen aquests gossos eren utilitzats per la cacera d'animals de gran talla com per exemple els porcs senglars, llops i fins i tot óssos.
Característiques físiques:
Es tracta d'una raça gegant, la qual cosa ja dóna idea de la seva gran talla. Els mascles fan més 80 cm, i les femelles més de 72. Tot i que aquesta raça ostenta l'actual record mundial de talla en un gos viu en 107 cm, i l'ostenta Gibson. Són gossos elegants i amb força expressivitat a la cara. Els mascles han de ser tant llargs com alts, mentre que les femelles poden ser una mica més llargues que altes. I solen pesar uns 68 kg els mascles (tot i que poden arribar als 80) i les femelles uns 55 kg. Poden ser de molts colors diferents lleonats (des de colors més pàlids fins a dorats més intensos), atigrats, amb taques blaques i negres, negres intens i blau acer fosc.
Comportament:
Tenen un caràcter amistós, i no són tímids. És un excelent gos guardià i un bon gos de companyia. I són molt carinyosos i fidels amb els seus amos i de forma especial també amb els nens.
I fins aquí el gos d'avui, com podeu veure aquesta pot ser una molt bona opció com a gos de companyia, tot i que es necessita espai degut a la seva talla. Ara també cal dir que si un té ganes de tenir un gos no cal que es fixi només amb una raça, hi ha molts gossos i n'hi ha molts que estan a les gosseres esperant a que algú els vagi a buscar!
Dit tot això, ja ho sabeu, comentaris i contestaré el més aviat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada