dissabte, 27 de febrer del 2010





Avui m'apeteix parlar sobre una altra raça de gos. Avui és una raça bastant més propera que les dos anteriors, avui parlarem del Mastí dels Pirineus.

Origen i història:
Hi ha diverses teories, però la que té més pes és una segons la qual van ser els fenicis qui van introduir a Espanya mastins procedents de Siria, i d'aquí en van sorigir les diferents races que hi ha a Espanya actualment. Aquesta raça està molt lligada al pirineu aragonès i navarrès on ajudava a la guarda dels ramats .

Característiques físiques:
Els mascles mesuren uns 77 cm d'alçada i les femelles uns 72 cm. És un gos molt ben proporcionat, molt musculós i un esquelet compacte. Té un cap gros i fort, té uns ulls petits de color avellana i molt expresius amb una mirada atenta, noble, simpàtica i inteligent. Té un pelatge molt espès, gruixut i moderadament llarg i de color blanc amb alguna taca ben definida.

Comportament:
Té un caràcter extraordinari perquè és molt carinyós amb la gent que coneix. Noble, dòcil i molt inteligent, però no dubta en treure el seu costat més ferotge i valentia davant dels estranys. Mai es fa enrere davant dels perills. En situacions extremes mostra la seua habilitat en la lluita i les pautes de comportament apreses després de segles de lluitar contra els llops. I benèvol en la relació amb els altres gossos coneixedor del seu gran poder.

I fins aquí l'article d'avui en que es parla d'una gran raça de gos. Espero que us hagi agradat l'article i per qualsevol cosa que en vulgueu puntualitzar deixeu comentaris!!!

1 comentari: