dissabte, 3 d’abril del 2010

Races de gossos VI



Avui dissabte, parlarem d'algun animal, i avui el blog va dedicat als galgos.

Origen i història
El Galgo és una raça originària d'Espanya, per això també se l'anomena Galgo espanyol i està inclòs dintre de la llista de gossos llebrers de pèl curt.
Es creu que el Galgo va ser portat a Europa occidental pels antics celtes quan es van instal·lar a les Gàl·lies. Aquesta tesi l'apolla el fet que el nom de la raça segons sembla deriva de Canis gallicus o Gallicus Veltragus. L'aparició del Galgo a Espanya correspondria, doncs, a les migracions cèltiques cap a la Penínusla Ibèrica i al seu posterior assentament a Galícia.
Un segon aport de sang es deuria al Sloughi, llebrer àrab introduït a Espanya al segle IX pels musulmans. A principis dels anys 30 es van produir nous creuaments, amb el Greyhound. Aquesta aportació genètica, tot i que va ser beneficiosa pel qua fa a velocitat, ràpidesa i lleugeresa, va destruir la puresa de la raça, l'estàndard de la raça es va reformar el 1981.
Caracterísitques físiques:
Tenen un aspecte atlètic i estilitzat, amb potes llargues i pit voluminós, que els permet agafar grans velocitats. Els mascles solen medir entre 62 i 70 cm i entre 60 i 68 cm les femelles. Tenen una capa de pèl curt, llis i molt fit, però existeix també la varietat de pèl dur, que presenta un pèl aspere i llarg, repartit homogèniament per tot el cos, amb barba, bigotis i serrell. Els colors més típic són: atigrat, canella, negre, blanc, roig i torrat.

Caràcter i usos:
Són uns gossos amb un caràcter sèrio, tímids i nobles. Es fan servir moltes vegades per la caça major o de llebres o per carreres, però en els últims anys també està guanyant pes com a animal de companyia, s'adapten be a la vida a casa i s'adapten a compartir la casa amb altres animals, no necessiten res especial però han de fer força exercici.
Molts dels gossos que s'adopten han estat gossos mal tractats que els han salvat molt sovint de morir, però tot i això, encara es duen a terme pràctiques com penjar-los quan no serveixen per la caça una mostra de gran crueldat cap a aquests animals.

I fins aquí la raça d'avui, i una de les coses que voldria que us quedessiu és que no és just que matin i maltractin uns gossos que ja no serveixin per la caça, potser hi hauríem de reflexionar tots una mica...ens veiem pròximament.

1 comentari:

  1. Si sou una mica sensibles, no busque fotos de galgos pel google, perquè veureu coses no gaire agradables...és un consell!!!

    ResponElimina