Avui i després de que me l'hagin demana alguna que altra vegada, parlarem de l'efecte hivernacle, però serà un article senzill, per tenir clars els 4 conceptes principals i així treure de dubtes a la gent.
Què és l'efecte hivernacle?
L'efecte hivernacle és el fenomen pel qual determinats gasos, que són components de l'atmosfera retenen part de l'energia que emet la superfície de la terra, després de ser calentada per la radiació solar. Això no es produeix només a la Terra sinó que es produeix a qualsevol planeta que hi hagi una atmosfera.
Com es produeix?
A la superfície de la Terra arriba una petita quantitat de l'energia que emet el Sol, aquesta radiació a hagut de travessar l'atmosfera, i un cop arriba a la superfície, aquesta emet radiació infrarroja de la qual una part es queda retinguda pels gasos que hi ha a l'atmosfera i això fa augmentar la temperatura de la Terra, i al mateix és l'energia que fa funcioni el sistema climàtic de la Terra.
Conseqüència de l'efecte hivernacle?
L'efecte hivernacle en sí, no es perjudicial, ja que sinó fos per l'efecte hivernacle actualment a la Terra no hi hauria la vida com la coneixem avui dia, ja que si no fos per l'efecte hivernacle no hi hauria la temperatura adequada.
Gasos que provoquen l'efecte hivernacle?
Els principals gasos d'efecte hivernacle que hi ha a l'atmosfera són: el vapor d'aigua, el diòxid de carboni, el metà, òxids de nitrogen, ozó i clorofluorocarbonats. Aquests gasos tot i ser minoritaris a l'atmosfera són molt importants perquè són els generadors d'aquest efecte i és el que està passant actualment degut a l'augment d'emissions d'aquests gasos que hi hagut a l'atmosfera per la revolució industrial, amb el conseqüent augment de la combustió de combustibles fòssils tant per la indústria com pel transport.
Conseqüències d'aquest augment?
Aquest augment dels gasos provoca un augment de l'efecte hivernacle i aquest augment de l'efecte hivernacle pel que sembla és el principal precursor de l'anomenat canvi climàtic.
Espero que us hagi servit d'algo aquest article d'avui, i que ja sàpigueu una mica més de que va tot plegat. Fins la propera
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada