dimecres, 7 d’abril del 2010

Fruites importants de la meua vida: la pera



Avui parlarem sobre una fruita que ha marcat la meua vida de forma important, fins arribar en alguns moments a odiar-la sobretot cap a finals d'agost quan ja començava a estar fart de collir fruita i arribava a aquella bancal de conferençe amb uns rengs que no s'acabaven mai...Si senyores avui parlarem de la pera.

La pera és la fruita que prové del perer Pyrus communis de la família de les rosàcies, és un arbre cultivat a Europa, nord d'Àfrica i Àsia i el seu origen sembla que és a l'est d'Europa.
El perer és un arbre caducifoli que pot arribar fins als 10-15 metres d'alçada. La seva escorça és d'un color grisós i amb moltes esquerdes (per això quan agafes peres, acabes amb tots els braços rascats). Les fulles són simples i alternes, amb el marge sencer o finament dentat i forma oval, fan entre 5 i 8 cm de longitud i 3-5 cm d'amplada. Són de color verd intens i brillant.
Floreix sobretot durant el mes d'abril, les flores són blanques i estan agrupades a les puntes de les branques. Ara és una bona època per anar a veure els bancals de perers florits, i és força espectacular veure aquells camps amb les flors blanques i com es van combinant amb els bancals de flor rosada, que són els presseguers. Les peres es poden anar collint al llarg de l'estiu depenent de la classe, n'hi ha moltes classes, però les més conegudes són: la conferençe, la llimonera, blanquilla, alejandrina, williams i castell.

La pera és una font rica de fibra soluble, conté beta carotè, i és una bona font de vitamina C i potassi i d'energia. Per totes aquestes caràcterístiques, la pera és un bon aliment pels diabètics, ajuda a mantenir el control de sucres a la sang, el seu consum habitual també pot ajudar a mantindre els nivells de colesterol, rica en pectina, ajuda a les digestions pesades, i és molt útil en les dietes per perdre pes, ja que pel seu contingut en fibra manté la sensació de plenitud i neteja l'organisme.
La pera també és un aliment ideal per al deslletament dels bebes, degut al seu gust suau i al fet que quasi bé mai provoquen alèrgies. A la medicina xinesa s'utilitza pel tractament dels pulmons.
I fins aquí l'entrada d'avui, si algú vol fer algun comentari sobre les peres o la seva experiència en la seva recol·lecció ja ho sap, que fagi un comentari!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada