dissabte, 20 de febrer del 2010

Races de gossos II




Bones a tots:
Avui parlarem sobre una raça de gos, que m'han proposat que expliqui, és un gos d'aparença simpàtica, és el Bobtail, o pastor anglès, també conegut com el gos de la sirenita jeje.

Informació general:
Els bobtails reben aquest nom degut a que molts no dels gossos d'aquesta raça no tenen raça, o perquè els hi tallen tot just néixer o perquè directament naixen sense ella. D'aparança forta i robust són molt inteligents i si s'aborreixen poden ser una mica destructius.

Origen i història:
És una raça orginària de l'oest d'Anglaterra, es descendent de gossos que veníen de Russia, França i Anglaterra. Durant el s.XIX va ser molt utilitzat per vigilar el bestiar. La primera presentació com a raça va ser el 1837.

Aparença i característiques generals:
És un gos fort, d'aparença robusta, un gran pelatge i d'aparença inteligent. Musculós i de gran vitalitat. Té un balanceig típic quan camina i borda amb un so característic.Els mascles fan 61 cm com a mínim i les femelles 56 i pesen al voltant d'uns 30 kg tot i que poden arribar fins als 45. Té un cap proporcionat amb el cos. Orelles petites. Un coll fort i arquejat. Un cos més aviat compacte i robust. I la cua o amputada o directamen sense ella. Amb un pelatge molt abundant i més aviat aspre, el pelatge interior és impermeable, de coloracions grisàcies o blavoses.

Caràcter i comportament:
Fa moltes generacions enrere es describia el bobtail com una raça indomesticable i feroç, però la selecció que hi hagut al llarg dels anys ha fet que ara sigui un gos dòcil de bon caràcter, atrevit, fidel i digne de confiança, no és agressiu si no se'l provoca.

Atencions:
Tot i que s'adapta perfectament a viure en pisos, cal tenir en compte per a que va ser creada aquesta espècie, per tant és una espècie que necessita fer força exercici de forma diaria, i necessita un manteniment important del seu pèl.

Pàgines web:
http://www.razas-de-perros.com/bobtail.htm
http://www.todoperro.es/razas/bobtail.html
http://www.perrosderaza.net/razas/Bobtail.asp

2 comentaris:

  1. m'agrada moltíssim aquesta raça, gràcies

    ResponElimina
  2. A si? Si ja sabia jo que tenies certa predilecció pels animals peluts tu jeje

    ResponElimina