diumenge, 2 de maig del 2010

Races de gossos IX

Hola a tots i a totes, pels que ho seguiu habtiualment i sabue quan actualitzo i tot, ja haureu vist que aquest cap de setmana m'he retardat...Avui parlarem d'una altra raça de gos, i amb aquest ja diria que en van 9, i avui la raça elegida és el rottweiler.
Origen i història:
Aquesta raça és d'origen alemany, l'origen de la raça no està clar del tot, com sol passar amb les races de gossos que ja fa molts ens acompanyen. Hi ha diverses hipòtesis sobre el seu origen però la més acceptada és que els seus antecessors eren gossos del tipus mastí que acompanyaven als romans durant les seues invasions. El nom d'aquesta raça es deu a l'assentament que els romans van fer a la regió almemanya de Rottweil. Allí els antepassats d'aquests gossos eren utilitzats com a gossos de protecció i per guiar ramats. També s'utilitzaven com a gossos de tracció i gossos polícia.

Caracterísitques físiques:
És un gos de mida mitjana robus, ni lleuger, ni fràgil i amb les extremitats no massa altes. La femella mesura entre 56 i 63 cm i pesa uns 40 kg, i els mascles mesuren entre 61 i 68 cm i pesen uns 50 kg. Tenen un pèl llanós internament i de llargada mitja, i dur i ben fixat a la capa externa. El color del pelatge és un senyal d'identitat d'aquests gossos, són negres amb marques d'un color entre groc i marró ben marcades per sota de la cua, del morro, coll, pit i extremitats. El pelatge no necessita un tracte especial. Tenen un cap gran amb un crani de longitud mitjana i ample entre les orelles. El nas es relativament gros ample i negre. Amb els llabis negres. Els ulls són de mida mitjana de color marró fort. Coll fort i llarg i moderadament arquejat. La cua de forma natural segueix la línia superior en repòs pot també penjar.

Característiques psíquiques:
És un gos amb tendència amigable i pacífica, bondadós amb els nens, és un gos molt afectuós, obedient, dòcil i amb una disposició per treballar. Segur de sí mateix, gens nerviós ni espantadís. Reacciona al seu entorn amb una gran atenció, per això són uns excelents guardiants. Fort i amb molta energia i necessita que l'amó tingui la suficient autoritat com per a criar-lo d'una manera adequada.

Atencions:
Com que són uns gossos fort amb molta energia necessiten fer exercici diari. Un dels problemes més comuns amb aquest tipus de gossos és la displàsia de cadera.

Com heu vist aquest gos tot i no gosar de molta popularitat, ja que molts criadors trien només els exemplars més dominants i les aparacions en algunes pel·lícules tampoc han ajudat a millorar la seua imatge. I fins aquí l'explicació del gos d'avui. Fins la pròxima!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada