divendres, 7 de maig del 2010

Races de gossos X



Bona tarda bloggeros, avui he avançat la meua actualització de dissabte a divendres a la tarda, perquè demà no podré fer-ho. Avui parlarem d'una altra raça de gos i amb aquesta ja en van 10, que ja són bastantes eh, i avui la raça afortunada ha estat el gos Llaurador Retriever.

Origen i història:
L'origen d'aquest gos és al s. XIX a Terranova, aquests gossos ajudaven als pescadors ja que estava ensenyat per saltar a l'aigua quan les barques s'apropaven al port i recollia amb la seua boca les puntes de les xarxes plenes de peix que les remolcava fins a terra, on els seus companys de tripulació buidaven la càrrega. Alguns d'aquests gossos van anar al Regne Unit on van passar a treballar com a caçadors i els van creuar amb gossos d'allí, aquests gossos que van anar al Regne Unit tenien dos talles ben diferents, uns eren grossos i se'ls anomenava Terranova i els altres més petits St. John.
El Llaurador Retriever regna com el caçador de muntanya. En qualsevol activitat que faci aquest gos s'hi entrega amb molt de gust, per això el fa ser una de les races més conegudes per la gent.

Característiques físiques:
És fort, amb un cos robust, amb un crani ample i coll gros. Té unes mandíbules de longitug mitja, fortes. El morro és gros amb les fosses nasals ben desenvolupades. Té una cua grossa a la base, que es va afilant gradualment cap a la punta, de longitud mitja. El pelatge és dens i resistent a l'aigua. Curt, molt dens i sense ondulat. Els ulls són de mida mitja i molt expressius. Els colors del gos són negres, grocs, dorats, color crema i a vegades amb taques blanques al pit. Els mascles fan entre 56 i 60 cm i les femelles entre 54 i 56.

Caracterísitques psíquiques:
Aquests gossos adoren a les persones. Com més temps passin amb elles, més feliços seran. Solen ser pacients amb els nens, i mascoltes maravelloses. No és un gos guardià, podrien bordar per avisar, pero mai acutaran de forma més agresiva. És un gos molt sensisble. És disciplinat, pacífic, amigable, tranquil, alegre i no agresiu. És molt adequat com a gos de família, és obedient i dòcil. És un bon nadador i viu feliç a la es zones on el mar hi és pròxim. Confiat i intel·ligent i s'adapta a qualsevol ambient. Li agrada cridar l'atenció i necessita sentir-se part de la família. Fàcil d'entrenar i accepta amb entusiasme qualsevol tipus de feina. Però com que són gossos molt actius si no se'ls estimula de forma adequada s'aborriran molt ràpidament i llavors poden causar problemes a casa degut a que són molt moguts i a la seva mida.

Per cuidar-lo i problemes de salut:
És un gos que necessita molta acitivitat física, i necessita fer exercici i jugar regularment. Passejos llargs de 3 a 5 vegades per setmana i jocs és suficient. I si tenim el mar o algun lloc aprop també li va bé nedar i jugar a l'aigua. Pentinar-los 3 vegades per setmana, eliminant-li els pèls que te solts. Cuidar-li les orelles i tallar-li les ungles.
Aquests gossos són gossos que tendeixen a ser obesos si no se'ls cuida com es degut, també poden tenir displàisa a la cadera i al colze.

I fins aquí el gos d'avui, ja veieu que és un gos molt interessant i bonic, però com ja he dit alguna altra vegada, tampoc cal que ens fixem molt en que sigui d'una raça o altra si simplement el volem com a animal de companyia i recordeu que a les gosseres n'hi molts, de molt bonics i que esperen algú!! Fins la pròxima!!

1 comentari:

  1. Curiós estudi relacionat amb aquesta raça de gossos i els seus amos http://www.absurddiari.com/c/llegir.php?llegir=llegir&ref=15163

    ResponElimina