dilluns, 2 d’agost del 2010
Ós peresos
Bones gent:
Després de molt de temps avui tornem a les publicacions del bloc!! o sigui que pels seguidors del meu bloc (o seguidor), avui tornareu a veure-hi vida.
I avui per celebrar el meu retorn parlarem d'un animal molt curiós i perquè no dir-ho m'hi sento mig identificat per la rapidesa que em caracteritza...Sí, sí avui parlarem de l'ós peresos.
Caracterísitques físiques:
Sol ser d'un color cafè amb taques de color verd sobre el seu cos degut al creixement d'algues. El seu pelatge és espès a tot arreu menys a la cara, i està conformat per dos tipus de pèls uns de més llargs i grossos, i uns altres de més curts i fins que no es veuen tret de quan canvien el pèl llarg. El cap és petit i rodó, les orelles no són visibles, els ulls són rodons i amb una línia negra que sembla una màscara. Mesuren entre 41 i 74 cm, amb extremitats llargues i els dits unit que acaben amb unes garres llargues. Les extremitats davanteres són més llargues i desenvolupades que les posteriors. Tenen unes 18 dents i la seva temperatura coroporal varia molt amb el clima, per això estan estan restringits a un hàbitat equatorial. Viuen entre 10 i 20 anys, es reprodueixen una sola vegada a l'any i els de tres dits tenen una longevitat més llarga que els de dos. Viuen als arbres, estan emparentats amb els ossos formiguers i són capaços de girar el cap quasi 360 graus.
Comportament
És un animal tan diürn com nocturn, solitari i arbori. Les femelles solen anar en petits grups i els mascles són solitaris. Són pacífics per naturalesa, el peresos a aconseguit viure amb una estratègia diferent a la dels altres animals no-competitiva. És un animal resistent a les agresions i les ferides, i tot i ser lent és capaç de nedar bé i si fa falta defensar-se amb les seves garres amb moviments ràpids que poden causar grans ferides.
El peresos és el vertebrat més lent que existeix és mou a una velocitat de dos quilòmetres per hora, així ha fet de la lentitud la seua forma de vida i de la immobilitat la major de les seues defenses, passa la majora part del dia dormint i només dedica unes 5 hores al dia a alimentar-se i moure's. Passen la major part de la seua vida als arbres i només en baixen per canviar d'arbre i no hi arriba des d'alt o beure. Als arbres està en branques que estan entre 10 i 30 metres d'alçada, agafat amb les garres i d'esquena al terra, sol buscar arbres que estiguin exposats al sol per la seva alimentació.
Camuflatge perfecte
El fet de ser tan lent i el pelatge que posseix l'ajuda a passar inadevertit quan està als arbres i necessites molt temps per assegurar-te de que realment és un animal i no una planta estranya. A més el seu pelatge està col·lonitzat per algues unicel·lulars i líquens que al creixer li donen una tonalitat verdosa al pelatge que fa que encara es pugui camuflar millor i fins i tot hi ha papallones que es fiquen a sobre seu pensant que és l'arbre, aquest perfecte camuflatge el permet passar desapercebut al seus principals depreadors. Gràcies a aquest camuflatge el peresos en el seu pelatge es pot trobar fins a 9 tipus de papallona nocturna, 4 tipus d'escarabat, i 6 tipus de paparra.
Distribució:
Es troba al centre i sud d'Amèrica des d'Hondures fins al nord d'Argentia fins a 1100 d'alçada sobre el nivell de mar com a molt. Normalment els de 3 dits es troben més propers al nivell del mar i els de 2 dits a més alçada.
Alimentació:
S'alimenten de fulles i tiges bàsicament, també mengen flors i els de dos dits alguna fruita. Trien de manera acurada l'arbre del que s'alimentaran i solen triar arbres que els permeti obtindre tota l'aigua sense haver de baixar de l'arbre. Cada peresos té la seua preferencia en alimentació i són d'aproximadament 8 espècies d'arbre per animal, d'aquesta manera eviten la competencia entre animals de la mateixa espècie i així disminueixen l'impacte en una espècie concreta.
Reproducció:
Es reprodueixen una sola vegada a l'any i fan només una cria que s'està tota l'estona agafada a la mare. Als 8 mesos ja van pels arbres tranquilament i als 9 mesos ja comencen la seua vida allunyats de la mare. Les femelles poden començar a reproduir-se als 3 anys i mig i els mascles als 4 o 5, la gestació és d'11 mesos i mig i les cries ja es comencen a soltar de la mare als 20 o 25 dies.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Que crack! Necessitàvem aquesta publicació com la salut!
ResponEliminaÀnims Serniogger que ets un crack!